perjantai 20. kesäkuuta 2014

Lukumaratooni on päättynyt


Blogistanian kesälukumaraton 2014 on osaltani päättynyt. Tämä oli kivaa ja tätä tahdon tehdä toistekin. Päällimmäisenä jäi mieleen:

  • Päänsärkyisenä lukeminen kostautuu, kannattaa levätä ensin.
  • Somessa ei kannata roikkua jos haluaa keskittyä lukemiseen.
  • Nuku edellisenä yönä riittävästi.
  • Ruokaa kannattaa varata valmiiksi, kokkaus kesken lukemista häiritsee.
  • Kuvia blogia varten ei kannata ottaa koko ajan, häiritsee keskittymistä ja lyhentää lukuaikaa.
  • Älä ahnehdi liikaa kirjoja, valitse vain sellaisia joita haluat juuri nyt lukea.
  • Nauti lukemisesta äläkä tee itsellesi paineita siitä kuinka monta kirjaa muut ovat jo lukeneet.
Noloa oli se että kuvittelin lukevani nopeammin ja saaliiksi jäi kuitenkin vain 719 sivua. Luin kolme kirjaa joista viimeinen jäi kesken, 46 sivua vaille loppua.

Kiitos kaikille lukumaratooniin osallistuville, somessa tai täällä blogissa kommentoineille ja tsempanneille! Nähdään seuraavassa lukumaratoonissa:) Blogaan luetuista kunhan vedän ensin hiukan henkeä.

8 kommenttia:

  1. Totta kyllä, että someaika on pois lukuajalta, mutta toisaalta tässä maratonissa on mahtavaa se yhteisöllisyys. Mie kurkin twitteriä ja facea lähinnä, nyt jälkikäteen vasta blogeja. Mie ajattelin blogata muutamasta kirjasta myöhemmin ihan kunnolla, mutta kolme kirjaa saa jäädä ihan miniarviointiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noinhan se on. Minä vaan huomasin että keskittymiseni herpaantui liikaa kun piti koko ajan käydä kurkkimassa miten toiset etenee. Kunnes suljin koneen mielestäni kun tarina vei mennessään:)

      Yhteisöllisyys oli kyllä palkitsevaa, kävin monessa semmoisessa kirjablogissa jossa en ollut aiemmin vieraillut. Sinäkin olet ihan uusi tuttavuus, hauska tutustua! :)

      Juu, minäkin blogaan ehkä viikonloppuna tarkemmin kahdesta viimeisestä kirjasta.

      Poista
  2. Hyvät havainnot, Salka! Itse pyörin somessa päivittelemässä omiani ja tykkäilin facebookin puolella, blogeissa kävin vain muutamassa. Tosin muutenkin otin eilisen maratonin aika löysin rantein ja siten sivumääräkin jäi aika pieneksi, mutta pääsin omaan tavoitteeseeni. :) Ruokavarautuminen on kyllä tärkeää, minä työllistin miehen muonavastaavaksi ja sainkin kiitettävästi ruoat eteen kannettuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä päivityksiä oli kyllä mukavaa lukea, ehkä ensi kerralla maltan minäkin höllätä ja päivitellä omaa Twitter-tiliäni enemmän. Blogit olivat selkeästi "raskaampia" vierailla kun niihin jumittui pitemmäksi aikaa kun en malttanut harppoa vaan piti lukea kaikki:)
      Ensi kerralla teen kyllä ruokaa valmiiksi muutakin kuin leivoin sämpylöitä. Lisäksi jotain karkkia olisi kiva olla!

      Poista
  3. Olen päätynyt samansuuntaisiin aatoksiin maratonista. Ruoat yritän tehdä valmiiksi ja ottaa kuvatkin mahdollisuuksien mukaan ennen starttia. Sivu- tai kirjamääristä ei kannata ottaa paineita, jokainen lukee niin eri tahtiin. Ja erilaisia kirjoja. Kun oman maratonpinon kirjoista on oikeasti innoissaan, niin vuorokausi hurahtaa ohi jopa liian nopeasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät suunnitelmat sullakin on Nanna seuraavaa kertaa varten! Otanpa niistäkin oppia jos tänä kesänä tulee vielä toinen lukusessio. Tuo on niin totta että aika menee liian nopeasti kun pitäisi ehtiä lukea ja kuvata ja seurata somea ja päivittää omaa blogia ja omaa somea ja ja ...

      Sinä ehditkin lukea Tove Janssonia aika monta kirjaa lukumaratoonisi aikana. Multa jäi ne lukematta mutta kyllä vielä tässä tänä vuonna luen joitain teoksia, onhan sitä luettava ihan vaikka satavuotisjuhlan kunniaksi:) Tuo Haru-saaresta kertovan kirjan olen lukenut ruotsiksi silloin kun se ilmestyi, olin kirjanjulkkareissa kuokkimassa kaverin siivellä:) Ja omasta hyllystä löytyy toki kaikki Muumi-kirjat mutta myös jotain aikuisille kirjoitettuja teoksia. Siellä ne nököttävät muiden lukemattomien kirjojen joukossa odotellen vuoroaan.

      Poista
  4. Hyviä maratonvinkkejä :) Toisaalta haluttaisi vetää seuraava lukumaraton ilman sen kummempia some-päivityksiä, mutta kuten mm. Hanna tuolla aiemmin kommentoi ne ovat kuitenkin olennainen osa lukumaratonia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kumminkinpäin on omia hyviä ja huonoja puolia. Mutta ehdottomasti osallistun uudelleen! Lukeminen (aikuisena) yhdessä on hauska kokemus:)

      Poista